Från Mallorca till Mactan

goteborg


Vi Skandinaver.com, är en website som utvecklas kontinuerligt för att ge information om denna spännande och annorlunda ö-land i Söderhavet.
da912ea0d1-familjenboracay.JPG
Vi som står bakom sidorna är Thomas L. Åkerblom, som besökte Cebu redan i mitten av 1960-talet, som återkommit och bosatt sig på Mactan ön i Visayas regionen. Hit kom jag från Mallorca, där jag drev turistmagasinet och webben “Vi Skandinaver” på Mallorca och på Kanarieöarna, samt webben Mallorcanytt.com.
Familjelivet i tropikerna blev för mig en lockvara och jag har stor hjälp av min fru Creamhill Åkerblom som ansvarar för innehållet på sidorna.
Ta gärna kontakt med oss om Du har frågor eller förslag.

 

Geografi
Filippinerna är en önation som består av mer än 7100 öar. Det mesta av landmassan på den största ön består av berg och platåer, med få låglänta områden. Öarna har mer än 20 aktiva vulkaner och ligger mitt i tyfonbältet som dominerar den västra delen av Stilla havet. Detta innebär att öarna ofta är utsatta för naturkatastrofer som jordbävningar, vulkanutbrott och tyfoner.

f9df9b4b45-shangrilapool.JPG
På ön Mactan i provinsen Cebu ligger flera lyxiga resort hotell med egna stränder. Shangrila på bilden är en femstjärnig sådan.